SERGI DANTÍ a la BIBLIOTECA NACIONAL DE CATALUNYA

L’espectacle es presenta tots els divendres, a partir del 14 d’octubre, a les 20:30 hores, a la Sala Caritat de la Biblioteca de Catalunya, C/Hospital 56 de Barcelona

Intentarà atraure tant al públic català, com als milers de visitats de Barcelona, interessats en quina és la cultura i la música pròpia del país.

A partir del divendres 14 d’octubre, Sergi Dantí ens proposa fer un recorregut musical i històric per les cançons essencials catalanes, un recull que no va aprendre en cap acadèmia ni formació coral o musical: El Sergi va aprendre-les a la seva Argentina natal, al sí de la seva família d’exiliats forçosos després de la guerra civil espanyola.

El seu besavi era el biòleg i filòsof Ramón Turró, i els avis, l’Emili Mira (eminent psiquiatra de l’UAB i cap de psiquiatria de l’exèrcit republicà fins als 1939) i Vicens Dantí, músic com ell.Amb aquests antecedents, el petit Sergi va créixer al llunyà Buenos Aires en un entorn que va conservar les arrels catalanes, una expressió de les quals van ser les cançons tradicionals, transmeses de pares a fills durant innumerables generacions. Quan la família s’aplegava a les festes assenyalades, recordaven enyorats la seva terra cantant aquestes cançons.

Tornat a Catalunya els anys 80, després d’una fructífera carrera artística a l’Argentina, el Sergi també es dedica al món de l’espectacle. Ara i des de fa uns anys, ens ofereix aquest recull de cançons apreses a la infantesa, convençut de que Barcelona ha de comptar amb un espai i una programació estables on els mateixos catalans i els visitants estrangers puguin conèixer i gaudir del nostre llegat cultural i musical.

Com diu ell, Barcelona deu ser una de les poques ciutats del món on, si un visitant pregunta on anar a sentir les cançons típiques del país, i descomptats els que l’enviarien directament a un tablao flamenc, molt pocs sabrien on adreçar-lo.

Ara, a la Biblioteca de Catalunya tenim la oportunitat d’esmenar aquest greuge, de moment fins a mitjans de novembre, però amb opcions d’estendre-ho fins al gener de 2012.

PRORROGADO HASTA EL 30 DE MARZO

CANÇONS ESSENCIALS CATALANES,

Desde octubre 2011, ininterrumpidamente, todos los viernes a las 20:30 hs. Catalanes y visitantes extranjeros disfrutan de un paseo por las más hermosas, emocionantes y divertidas canciones catalanas, desde 1275 hasta la Guerra Incivil, cantando juntos y sorprendiéndose de los hallazgos históricos de Sergio Dantí.

Mas información en este blog

Los Comentarios están cerrados.