PETITA SERENATA INDEPENDENT

La PETITA SERENATA INDEPENDENT (VIRAL EN CATALÀ!)

 Arreu del món, he vist moltíssimes manifestacions en les quals el poble, al carrer, s’expressava de manera molt similar a la dels estadis de futbol: amb crits de ràbia, d’indignació, i que derivaven en insults fàcilment comprensibles.

Però, a la nostra Catalunya, el poble s’expressa amb una manera absolutament cívica i, inclús, artística que revela un nivell absolutament especial.

Al sentir els primers crits d’Independència (In-Indé-Indèpendènciá!), vaig pensar que seguien un ritme curiós, no conegut, gens habitual en cap estadi de futbol, més habituats a ritmes molt bàsics i primitius…

Això em va quedar giravoltant pel cap fins que ho vaig “escoltar” perfectament: el poble català estava cantant Mozart!. En els carrers, les places, els 11 de setembre i molts altres dies, s’escoltava, perfectament, la seva Petita Serenata Nocturna (Eine kleine Nachtmusik – Serenade No. 13 in G major, K. 525)

I em vaig dir: si els europeus veuen que els catalans, en comptes de cridar insults a altres països, i fer exhibició de “mal rotllo” agressiu, ens veuen demanant la independència amb música de Mozart… pot ser, ens veuran d’una manera més positiva, encara…

Per això, vaig crear la “PETITA SERENATA INDEPENDENT” obra a doble coral basada clarament en el primer moviment (Allegro) de la serenata de Mozart.

Hi ha dos interlocutors: el POBLE (la gran coral) i els PRO-OCUPACIÒ (o UNIONISTES / ANTI-INDEPENDENTISTES / ESPANYOLISTES o com es vulgui dir… ) un quartet u octet, amb possibilitats d’estar disfressats de personatges coneguts. La posada en escena pot significar una manera d’enriquir molt més el text, subratllant moments i frases que poden portar més humor o emoció, segons quines siguin.

Aquí, les partitures. Podeu copiar-les… i cantar-les!

PETITA SIMFONIA INDEPENDENT-GRAL-MOZART-DANTÍ

Veus Femenines i Masculines de la Coral 1 i la Coral 2

VF-Cor 1 P.Simfonia Independent-

VF-Cor 2 P.Simfonia Independent-

VM-Cor 1 P.Simfonia Independent-

VM-Cor 2P.Simfonia Independent-

NO deixeu de comentar-ho!!

 
 
Dejar Comentario

Debe estar Conectado para publicar un Comentario.